torstai 4. huhtikuuta 2013

Pässiäinen


Tiputipu! Mentiin pääsiäiseksi murun kanssa sen siskon luokse Kiteelle (ent. Kesälahti) ja oltiin siellä perjantaista maanantaihin.
Kun oltiin raahattu tavarat sisälle, lähdettiin melkein samantien heidän mökilleen n. 10 km päähän ajelemaan moottorikelkoilla! Tai siis kaikki muut ajoi, paitsi mä ja nuorin(5vee) lapsonen, sillä onhan noi hurjia venpeleitä!
Menin kuitenkin Tapsan kyytiin kun se ajeli pelloilla ja jäällä, ja vaikka järven jää oli kuulema metrin paksuinen ja siihen vielä päälle yhtä paljon lunta, mua silti pelotti että se murtuisi ja me upottaisiin hyytävään veteen.. Hee.

Hehkee
Aikamme huristeltuamme mentiin sisälle mökkiin ja valmisteltiin sitä yöksijääntiä varten. Saunakin pistettiin lämpeämään ja olisin varmaan hengaillut saunassa pidempäänkin, mutta en ollut juonut sinä päivänä oikeastaan mitään, niin rupesi hippasen pyörryttämään. Saunan jälkeen miehet grillasi makkaroita = kevään merkki! Jotkut ei kuulema tykkää makkaran kuoresta, mutta sehän on just paras kohta siinä lisäainemössössä :D Sohvissa on selkeesti valmistusvaiheessa ripoteltu niihin unilääkettä, kun sohvalle taas simahdin.

Hahmo © TheCollie98

Lauantaina ei tehty juurikaan mitään. Tai mä piirtelin kuvaa Bernerin DeviantArtissa olevaan arttiarvontatapaiseen pääsiäis..juttuun. Lapset ootti pääsiäispupun käyneen mökkireissun aikana heillä piilottamassa munia, mutta ei se hinputin laiska jänöjussi ollutkaan käynyt! Vasta illalla kenkään, hyllyn päälle ja kahteen muuhun paikkaan oli ilmestynyt munia, joiden löytymisen jälkeen nuorimmainen tuumasi, että "Vaan kaks munaa meille molemmille! Kyllä varmaan pääsiäispupu tulee vielä uudestaan koska viimekin vuonna saatiin enemmän munia".
Ruokana lauantaina oli hirven jotain.. filettä kai? käärittynä pekoniin. Omnomnomnom se oli hyvää!

Ränrän! Kuvassa Tapsa :)

Sunnuntaina mentiin uudestaan ajelemaan kelkoilla, ja tällä kertaa mäkin uskalsin kokeilla. Tapsa oli kyydissä, sillä tuskin olisin saanut sitä hökötystä enää ylös jos sillä olisin kaatunut. Myös sen ohjaaminen oli aika raskasta, oikeaa kättä särkee vähän vieläkin ja rintalihakset on niiiiin kipeet.
Sunnuntaina tehtiin tortilloita, njomnjomnjom ne on mun lemppareita :) Jauhelihana oli hirvijauhelijaa, njommm. Sitte tietty perus salaattitomaattikurkkupaprikasipulijalapenot ja salsacrèmefraichet. NJAM!
Käytiin myös saunassa, ah sauna ♥

Jäässä :(
Maanantaina herättiinkin ylläriylläri vasta joskus 11 aikaan (normisti noustiin joskus 9 pintaan), kun niitä kelloja piti taas siirrellä tunti. Se tapa on kyllä tosi rasittava, siitä voitaisiin jo luopua niinkuin jossain Venäjälläkin on.
Ystäväiseni Piu tuli meidän kanssa samalla kyydillä Vantaalle, ja hengaili meillä hetken ennekuin hänen miehensä tuli hakemaan vaimokkeensa kotiin :3


ps. Voisin kuvitella että nää viestiotsikot olis jossain vaiheessa vähän järkevämpiä. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti